Dogodki

Prihajajoči dogodki

Strokovna sreda: Predstavitev projektov MKL za mlade na področju bralne kulture

Datum: sreda, 15. 5. 2024
Ob: 10.00 - 13.00
Lokacija: Knjižnica Otona Župančiča (Kersnikova 2, Ljubljana, 3. nadstropje)
Strokovna-sreda-front-program-sl

Mestna knjižnica Ljubljana – Pionirska vas vabi na strokovno sredo, na kateri bodo predstavili programe, ki jih na področju bralne kulture izvajajo za mlade bralce.

Program je na ogled tukaj.

Dogodek bo potekal v sredo, 15. maja 2024, med 10. in 13. uro v dvorani Knjižnice Otona Župančiča (Kersnikova 2, Ljubljana, 3. nadstropje). Prijave niso potrebne.

 

Pismenost na prepihu 2024: Med tradicionalno in sodobno pismenostjo

Datum začetka: ponedeljek, 20. 5. 2024
Datum konca: četrtek, 23. 5. 2024
Ob: 16.00 - 19.00
Lokacija: zoom
pismenost-na-prepihu-2024.9cd733ec9c0af546c29c813c4dd940f4

Center za spodbujanje bralne pismenosti v Mariborski knjižnici pripravlja strokovni posvet Pismenost na prepihu 2024 z naslovom Med tradicionalno in sodobno pismenostjo.

Posvet bo potekal od 20. do 23. maja 2024 med 16. in 19. uro prek Zoom aplikacije. Prijava na dogodek je objavljena na spletni strani Mariborske knjižnice.

Vsebinska izhodišča:
Iztočnica za pripravo strokovnega dogodka je Deklaracija o pravici evropskih državljanov do pismenosti, kjer je v Uvodu zapisano: “Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost.”

Na posvetu bodo spregovorili o različnem pojmovanju in definicijah bralne pismenosti in se osredotočili na sodobne oblike pismenosti, kot so multimodalna pismenost, večrazsežnostna pismenost in vizualna pismenost. Posebej bodo soočili razliko med uporabo (sodobnih) medijev pri mladi in starejši generaciji. Kdaj in kaj je primerna uporaba raznovrstnih medijev? Ali postaja (ne)obvladovanje različnih oblik pismenosti sredstvo za socialno razslojenost? Poskušali bodo poiskati odgovor, kako sodobna medijska krajina kroji širše družbeno dogajanje in življenje posameznika.

 

Program in prijavnico (od 15.4. dalje) boste našli na spletni strani Mariborske knjižnice.

Skupno branje kot temelj bralne pismenosti

Datum: torek, 21. 5. 2024
Ob: 10.00
Lokacija: Stara elektrarna, Slomškova ulica 18, Ljubljana
Vabljeni na celodnevni bralni seminar z naslovom Skupno branje kot temelj bralne pismenosti!, ki se bo odvijal v torek, 21. maja 2024 v Stari elektrarni, Slomškova ulica 18, 1000 Ljubljana. Pričetek ob 10. uri.
Tudi letos pri KUD Sodobnost International pripravljajo celodnevni strokovni seminar na temo branja in bralne pismenosti, ki je namenjen vsem mentorjem in mentoricam branja,  vzgojiteljem, vzgojiteljicam, knjižničarjem in knjižničarkam, skratka vsem, ki ste na tak ali drugačen način vpeti v proces opismenjevanja, spodbujanja veselja do branja in dvigovanje ravni bralne pismenosti. Tudi letos bo pestro in zanimivo, pridružili se nam bodo namreč vrhunski predavatelji/-ce, ki bodo z nami delili bogata znanja in izkušnje. Prisluhnili bomo referatom dr. Igorja Sakside, dr. Barbare Pregelj, dr. Vesne Mikolič in dr. Klaudije Šterman Ivančič, za dodatno popestritev pa bodo poskrbeli belgijski ustvarjalni tandem Stefan Boonen in Melvin (avtorja odličnih del za otroke, kot so Pozor, huda babica!, Mamut, Tabor Bravo, Zadeva z Levom …) ter Katja Povše s predstavo po motivih slikanice Morje Piret Raud, ki prikazuje pomemben vidik skupnega branja. Vsak od predavateljev bo pokril različne vidike, pristope in strategije za vzpostavitev bralnih temeljev, posebej aktualno pa bo med drugim predavanje dr. Klaudije Šterman Ivančič, ki bo predstavila rezultate analize zadnje raziskave PISA.
Udeleženci seminarja poleg raznih praktičnih napotkov in poglobitve teoretskega znanja med odmori za kavo in kosilo dobijo tudi priložnost za neformalno izmenjavo različnih mnenj, dragocenih izkušenj in inovativnih bralno-motivacijskih pristopov, zato lepo vabljeni!
Kotizacija: za tiste, ki sodelujete v projektu za spodbujanje branja Naša mala knjižnica, je udeležba na seminarju brezplačna, za ostale pa kotizacija znaša 30 €, v ceno je všteto tudi kosilo (catering).
 
Udeleženci bodo ob koncu seminarja dobili potrdilo o udeležbi! Število mest je omejeno, prijave prek prijavnega obrazca na povezavi: https://forms.gle/8D3W5eyrqihzEMYX6

23. Evropska konferenca o pismenosti v Chanii (Kreta)

Datum začetka: ponedeljek, 24. 6. 2024
Datum konca: sreda, 26. 6. 2024
All-day event
Lokacija: Chania, Kreta, Grčija
chania kreta

V Chanii (Kreta) bo od 24. do 26. junija 2023 potekala 23. Evropska konferenca o pismenosti, ki jo organizira Helensko združenje za jezik in pismenost (ang. HALL: Hellenic Association for Language and Literacy) skupaj z Zvezo evropskih bralnih društev (ang. FELA: Federation of European Literacy Associations). Tema konference je Pismenost za vse: novi izzivi, nove perspektive (ang. Literacy for All: New Challenges, New Perspectives).

Več si lahko preberete na konferenčni spletni strani.

Za več informacij o Zvezi evropskih bralnih društev FELA obiščite spletno stran zveze.

39. mednarodni kongres IBBY

Datum začetka: petek, 30. 8. 2024
Datum konca: nedelja, 1. 9. 2024
All-day event
Lokacija: TCC – Trieste Convention Center, Via le Miramare 24/2, Trst
logoIBBY2024

Mednarodni kongres IBBY vsake dve leti združi člane Mednarodne mreže za mladinsko književnost in vse druge, ki se ukvarjajo z otroškimi knjigami in razvojem branja z vsega sveta. Letos imamo izjemno priložnost, da se kongresa udeležimo tudi Slovenci, saj bo potekal v naši neposredni bližini, in sicer v Trstu.

Kongres je odlična priložnost za navezovanje stikov, izmenjavo idej in odpiranje obzorij, saj se kongresa udeleži več kot sto ljudi, ki prisluhnejo predavanjem, panelom, seminarjem in delavnicam na aktualne teme, povezane z razvojem branja in mladinske literature. Na ogled so tudi različne razstave in podelitve nagrad, kot sta podelitev nagrad Hansa Christiana Andersena in Častni seznam IBBY.

Več o mednarodnem kongresu IBBY in registracija na uradni spletni strani dogodka.

Pretekli dogodki

Izzivi izobraževanja odraslih – posvet Družinska pismenost = modra popotnica za življenje

Datum: sreda, 27. 3. 2024
All-day event
Lokacija: Mestna knjižnica Kranj
Posvet_2024

V Mestni knjižnici Kranj so v lanskem letu s posvetom Družinska pismenost = modra popotnica za življenje odprli razpravo o družinski pismenosti. S spoznavanjem širokega področja družinske pismenosti nadaljujejo tudi na letošnjem posvetu, ko se bodo osredotočili na odrasle; starši so namreč prvi otrokovi učitelji. Tako bodo raziskali različne načine učenja odraslih, rezultate raziskave o pismenosti odraslih in odkrili, kako se izobraževanja odraslih lotiti v praksi. Na koncu pa ne bodo pozabili na dejavnosti za družine, ki že uspešno potekajo: nekaj jih bodo udeleženci spoznali v zadnjem sklopu posveta.

Prijave zbirajo do 22. marca 2024, kotizacija je 25 EUR.

Več o posvetu: https://www.mkk.si/asset/Ayu49uw7pGLcy8o7e

Vabljeni v Kranj.

Dan evropskih avtorjev

Datum: ponedeljek, 25. 3. 2024
All-day event
Lokacija: Vzgojno izobraževalni zavodi in kulturne ustanove po vsej Sloveniji
dan evropskih avtorjev, foto: Evropska komisija, 2023
Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Javna agencija za knjigo Republike Slovenije in Andragoški center Slovenije se tudi letos pridružujemo pobudi Evropske komisije za praznovanje dneva evropskih avtorjev, ki ga bomo obeležili 25. marca 2024.
Dan evropskih avtorjev je pobuda, s katero želimo mlajše generacije dodatno spodbuditi k branju knjig ter jim pomagati odkriti raznolikost evropske literature. Namen praznovanja je ozaveščati otroke in mlade, kako pomembne so knjige in kako lahko branje kakovostne literature prispeva k njihovemu celostnemu razvoju. Mladim želimo omogočiti, da aktivno sodelujejo v dejavnostih, kot so srečanja z avtorji, razprave o knjigah in zgodbah, spoznavanje procesa založništva, prevajanje in še veliko več.
Več informacij o pobudi, napotkih, kako vaše dogodke predstaviti na evropskem zemljevidu bralnih dogodkov, o pregledu bralnih dejavnosti, ki so jih različne ustanove pripravile v lanskem letu, komunikacijskih poteh ter o turneji evropskih avtorjev najdete na spletni strani Evropske komisije o dnevu evropskih avtorjev (angleško Day of European Authors).
Vabimo vse vzgojno-izobraževalne zavode in kulturne ustanove, da se s svojimi dogodki pridružijo praznovanju dneva evropskih avtorjev. Več informacij v okrožnici. Dodajamo nekaj slovenskih primerov dobrih praks lanskega leta, ki so objavljeni v dogodkovniku NMSB.

Dan evropskih avtorjev je tudi priložnost, da poudarimo pomen številnih programov, projektov in dejavnosti za spodbujanje branja in bralne kulture, ki že potekajo po vsej Sloveniji.

Od leta 2008 deluje Javna agencija za knjigo Republike Slovenije (JAK), ki skrbi za razvoj programov in projektov bralne kulture na nacionalni ravni. Več informacij o programih in projektih s tega področja najdete na njihovi spletni strani oziroma spletnih straneh kulturnih ustanov s področja bralne kulture, ki jih JAK sofinancira.

Prav tako vas vabimo, da si ogledate številne dejavnosti slovenskih splošnih knjižnic, ki jih najdete na portalu slovenskih splošnih knjižnic v zavihku Bralna kultura in bralna pismenost.

Aktualnim informacijam kulturnih ustanov z vseh področij kulture lahko sledite na spletni strani Kulturnega bazarja, nacionalnega stičišča kulturno-umetnostne vzgoje.

Posebej priporočamo spletno stran Nacionalni mesec skupnega branja 2024 (NMSB), na kateri bodo v dogodkovniku zbrane aktualne informacije o dnevu evropskih avtorjev, hkrati vas vabimo, da tja tudi vi vpišete bralne dejavnosti, ki jih boste izvajali 25. marca.

Vabljeni, da se pridružite praznovanju dneva evropskih avtorjev.

Simpozij Vaje v rasti – čudežna moč knjižnih serij

Datum: sreda, 13. 3. 2024
Ob: 8.00 - 15.00
Lokacija: Knjižnica Otona Zupančiča, Kersnikova 2, Ljubljana, dvorana v 3. nadstropju
image00131-scaled

Mestna knjižnica Ljubljana – Pionirska vas v sredo, 13. marca 2024, vabi na simpozij Vaje v rasti – čudežna moč knjižnih serij, na katerem se bodo pogovarjali z različnimi avtorji mladinskih del o o značilnostih knjižnih serij in njihovi moči, da motivirajo za branje.

Program
8.00-8.15 Registracija udeležencev
8.15-8.30 dr. Teja Zorko, direktorica MKL: Uvodni pozdrav
8.30-9.45 dr. Tina Bilban, Slovenska sekcija IBBY: Poslanica ob 2. aprilu
Ida Mlakar Črnič in mag. Darja Lavrenčič Vrabec, MKL, Pionirska: Bralnospodbujevalna akcija ob 2. aprilu
Katja Kemperle, MKL, Pionirska: Knjižničarka, kje najdem naslednji del?

9.45-10.15 Odmor

10.15-12.00 Desa Muck, avtorica: Sistematično osvajanje mladih bralcev
mag. Jerneja Stoviček, OŠ Zalog: Zgodbe …

12.00-12.45 Odmor

12.45-14.45 Okrogla miza z avtorji: Tina Arnuš Pupis, Boštjan Gorenc – Pižama, Tanja Komadina, Julija
Lukovnjak, Ivan Mitrevski, Sebastijan Pregelj in dr. Andrej E. Skubic

 

Simpozij povezuje mag. Darja Lavrenčič Vrabec.

 

Prijave na dogodek sprejemajo do 6. marca 2024 na povezavi tukaj.

Vabljeni!

Strokovno srečanje Bralnice pod slamnikom: Knjiga moja izbira!

Datum: sobota, 9. 3. 2024
Ob: 8.30 - 15.00
Lokacija: Knjižnica Domžale
bralnice po slamnikom

Štirinajsti mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom bo letos v ospredje postavil knjigo kot izbiro ter bralne navade mladih.

Letošnji že štirinajsti festival Bralnice pod slamnikom, ki bo potekal od marca do maja, so organizatorji naslovili s Knjiga – moja izbira! V našem vsakdanjiku se nam na vsakem koraku ponujajo številne kratkočasne dejavnosti in pogosto potem zmedeni begamo od ene do druge, dokler se seveda spet ne pojavi nekaj novega. Je v današnjem času sploh še prostor za nekaj tako »staromodnega« kot je knjiga? Katere knjige izbirajo otroci in mladostniki, kadar je izbira povsem njihova? Jih najdejo v šolski knjižnici ali kje drugje? So s knjigami radi sami ali se ob njih radi družijo, pogovarjajo, ustvarjajo? Zakaj bi sploh brali tiskane knjige, če lahko beremo z zaslonov? Nam branje lahko ponudi kaj, česar nam nobena druga dejavnost ne more?

Ta vprašanja bodo rdeča nit letošnjega festivala, ki se bo začel s tradicionalnim strokovnim srečanjem, ki bo potekalo v soboto, 9. marca 2024 med 8.30 in 15.00 v Knjižnici Domžale. Čaka nas pester program, v fokusu letošnjih predavanj pa bo prav zgoraj navedena problematika. V goste prihaja kar nekaj strokovnjakov s področja knjige in dela z mladimi, na okrogli mizi pa bomo prisluhnili tudi mladim bralcem. Dr. Tina Bilban bo predstavila rezultate ankete osnovnošolcev o njihovih bralnih navadah in tem, kakšne knjige najraje berejo, Maruša Prelesnik Zdešar in Jasna Meklin bosta predstavili projekt Prebrane celice, o Pravljičnem studiu bo predavala mag. Špela Frlic, govora bo o festivalu Itn. (Nika Pušlar, Sara Medved), gost pa bo tudi vedno aktualni dr. Miha Kovač, ki bo v svojem prispevku predaval o knjižnem branju v času umetne inteligence. Del srečanja bo namenjen tudi okrogli mizi mentoric branja (Marta Grkman, Štefka Zore) in mladih bralcev. Strokovno srečanja bo moderiral Ambrož Kvartič.

Program strokovnega srečanja

Podrobnejši opis dogajanja v okviru festivala

Vabljeni!

Strokovna sreda: Predstavitev prejemnikov priznanj zlata hruška 2023

Datum: sreda, 10. 1. 2024
Ob: 10.00 - 12.00
Lokacija: MKL, Knjižnica Otona Župančiča (Kersnikova 2, Ljubljana, dvorana v 3. nadstropju)
Strokovna-sreda-front-program-sl

Mestna knjižnica Ljubljana vas ponovno vabi na strokovno sredo, na kateri bodo predstavili prejemnike priznanj zlata hruška 2023.

Predstavitev bo potekala v sredo, 10. januarja ob 10. uri v MKL, Knjižnica Otona Župančiča (Kersnikova 2, Ljubljana, dvorana v 3. nadstropju).

Program:
Okrogla miza s prejemniki priznanj zlata hruška 2023:
– izvirna slovenska mladinska leposlovna knjiga:
Tik je šel v gozd po drva (Zavod VigeVageknjige; urednica Anja Zag Golob, avtorja Ram Cunta in Miha Hančič)
in
Kdo je kriv, da je zima bela in druge zgodbe (Založba Pivec; urednica Zala Stanonik, avtorica Neli Kodrič Filipić)

– izvirna slovenska mladinska poučna knjiga:
Mala kraljica velikih sten (Gornjesavski muzej Jesenice, enota Slovenski planinski muzej; avtorica Natalija Štular, ilustrator Damijan Stepančič)

– prevedena mladinska leposlovna knjiga:
Spomin na drevo (Založba Zala; urednica Mateja Sužnik, prevajalka Veronika Rot, predvajanje videoposnetka avtorice Tine Vallès)

– prevedena mladinska poučna knjiga:
Z vsemi čuti! (Založba Miš; urednica Nika Susman, prevajalka Jasmina Žgank, predvajanje videoposnetka avtorja Philippa Nessmanna)

Prijave niso potrebne.

 

 

 

 

Osrednji simpozij Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

Datum: torek, 21. 11. 2023
Ob: 8.00 - 16.00
Lokacija: Gospodarsko razstavišče Ljubljana
simpozij BZ-2022

Tradicionalni novembrski simpozij Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, s skupnim naslovom S knjigo v svet, bo potekal 21. novembra 2023, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

Več informacij in urnik simpozija boste našli TUKAJ.

 • Izobraževanje je vključeno v sistem profesionalnega usposabljanja za šolsko leto 2023/24 MIZŠ, v katalog KATIS, in prinaša po 0,5 točke za napredovanje.
  Za pridobitev točk je NUJNA prijava preko sistema KATIS.
 • Prijavite se lahko tudi preko GOOGLE OBRAZCA (POZOR: za tiste, ki se boste na seminar prijavili v sistem KATIS, dodatna prijava v google obrazec NI potrebna).
 • Prijave zbiramo do vključno 19. novembra 2023.
 • Račun za udeležbo boste prejeli po simpoziju.

Urnik simpozija je pripravljen tako, da se boste lahko udeležili tudi prireditve Praznik zlatih hrušk, ki jo organizira Pionirska – Kompetenčni center za mladinsko književnost in knjižničarstvo (MKL).
Na Prazniku zlatih hrušk, ki bo v dvorani Urška 1,2, in se bo začel ob 11.00 (trajal bo predvidoma eno uro), bodo slovesno podelili znake in priznanja zlata hruška.

39. slovenski knjižni sejem

Datum začetka: torek, 21. 11. 2023
Datum konca: nedelja, 26. 11. 2023
All-day event
Lokacija: Gospodarsko razstavišče Ljubljana
39.sks

21. novembra 2023 se bomo založniki, knjigotržci ter knjigoljubci spet srečali na največjem kulturnem dogodku v Sloveniji. Na krilih lanskega množičnega obiska, ko nas je obiskalo 45.000 obiskovalcev, smo sejem postavili ob bok največjim takšnim prireditvam.

Poleg nakupa knjig po ugodnejših cenah, sejem ponuja tudi najrazličnejše brezplačne dogodke, branja, pogovore in delavnice za vse starostne skupine, kjer boste lahko osebno spoznavali avtorje, ilustratorje in druge zanimive ustvarjalce, ki oblikujejo slovensko in mednarodno kulturno krajino.

Sejem bo potekal od torka, 21. 11. 2023, do nedelje, 26. 11. 2023, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Osrednja osebnost sejma, ki se bo odvijal pod sloganom BESEDO BESEDI, bo pesnik Karel Destovnik Kajuh. Država v fokusu bo tokrat Srbija

Celoten program boste v kratkem našli tukaj.

Vabljeni na 39. slovenski knjižni sejem!

Strokovna sreda: Predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2023

Datum: sreda, 15. 11. 2023
Ob: 10.00 - 12.00
Lokacija: MKL, Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana (dvorana, 3. nadstropje)
Strokovna-sreda-front-program-sl

Mestna knjižnica Ljubljana vas vabi na novembrsko Strokovno sredo, na kateri bodo predstavili Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2023

Dogodek bo potekal v sredo, 15. novembra 2023, od 10. do 12. ure v MKL, Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova 2, dvorana, 3. nadstropje.

Sodelujejo:

 • mag. Darja Lavrenčič Vrabec: Predstavitev novega Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig
 • Katja Kemperle: Številke v letu 2022
 • Barbara Kelbl, Javni zavod Kinodvor: V moji koži, v tvoji koži: film in duševno zdravje
 • dr. Tina Bilban: O iskanju poučnih knjig in biserih, ki jih tako iskanje prinaša
 • Tomislav Kajfež, mag., Narodni muzej Slovenije, in dr. Vesna Kamin Kajfež: o dokumentarnih slikanicah Narodnega muzeja Slovenije (Jure in mumija, Vitez med piramidami)
 • Vladimir Kukavica, Gospodarska zbornica Slovenije: Predstavitev 39. Slovenskega knjižnega sejma

 

Pred in po programu lahko naročite oziroma prevzamete nov Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2023 in ostalo promocijsko gradivo zlata hruš

Vabljeni!

Zakaj je bralna pismenost tako pomembna

Datum: ponedeljek, 6. 11. 2023
Ob: 14.00 - 18.00
Lokacija: Slovenska študijska knjižnica (klubska soba Mladinskega doma), Mikschallee 4, Celovec
pexels-yan-krukau-8613089

 

Slovenska študijska knjižnica vas v ponedeljek, 6. novembra 2023, vabi na predavanja na temo Zakaj je bralna pismenost tako pomembna. Spoznali se boste s praktičnimi strategijami usvajanja bralne pismenosti v dvojezičnem okolju, v katerem je pomembno sodelovanje šole in družine.

Program bo potekal od 14. do 18. ure v Slovenski študijski knjižnici, v klubski sobi Mladinskega doma, Mikschallee 4, Celovec.

Predavale bodo:
dr. Sabina Fras Popović: Zakaj je branje v družini poseben dogodek – branje kot žvečilka odnosov
mag. Barbara Hanuš: Prvi koraki v svet branja
dr. Barbara Baloh in Samanta Kobal: Pripovedovanje zgodbe
Alenka Štrukelj: Kako uvajati več pismenosti v vsakdanje življenje – predstavitev spletne strani za družinsko pismenost
Dragana Laketić: Bralni projekt Beri z Mišo, Slovenska študijska knjižnica

Prijave na e-mail naslovu ssk@celovec.si ali preko sistema PH-online (evidenčna številka F5APLWA068; prijava preko direkcije na naslov romana.achatz@ph-kaernen.ac.at).

 

Vljudno vabljeni!

Osrednja slovesnost ob 70-letnici Čebelice – najstarejše slikaniške zbirke na Slovenskem

Datum: sreda, 25. 10. 2023
Ob: 11.00
Lokacija: Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, Ljubljana
Cebelica_70 let_HERO_foto Sasa Kovacic

to: Saša Kovačič/Vir: Mladinska knjiga

 

Ob 70-letnici Čebelice, najstarejše slikaniške zbirke na Slovenskem, vas založba Mladinska knjiga v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana vabi na osrednjo slovesnost, ki bo

v sredo, 25. oktobra 2023, ob 11. uri v Knjižnici Otona Župančiča, dvorana v 3. nadstropju, Kersnikova ulica 2 v Ljubljani.

Častna pokroviteljica jubileja je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Na slovesnosti bodo podeljena priznanja nagrajencem prazničnega natečaja Leti, leti   ̶   70 let, ki je potekal pod okriljem revij Ciciban in Cicido. Z nami bodo tudi ustvarjalci in soustvarjalci letošnjih jubilejnih čebelic, med njimi ilustratorka Marjanca Jemec Božič, ki je letos dopolnila 95 let. Andrej Rozman Roza bo s svojim nastopom udeležence popeljal v svet domišljije.

Po slovesnem dogodku bo predsednica Nataša Pirc Musar v 2. nadstropju knjižnice odprla razstavo izbora čebelic od začetka do danes.

 

Praznujmo skupaj vse leto – s knjigami!