Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji.

Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije (ACS), nastaja pa v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim ACS opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.

Tedni vseživljenjskega učenja vsako leto sledijo aktualni temi, ki predstavlja pomembno usmeritev koordinatorjem in prirediteljem pri snovanju njihovega prispevka k festivalu učenja.

Prva leta so se TVU povezovali s temami evropskih in mednarodnih let, v zadnjih letih pa so lastne skupne teme/akcije opredeljene okrog aktualnih vsebin.

Snovalci kampanje TVU se zavedajo, da sta učenje in branje tesno povezana med seboj, zato se ACS s skupno akcijo TVU Beremo skupaj – za znanje in zabavo! vključuje v Nacionalni mesec skupnega branja.

S projektom Beremo skupaj za znanje in zabavo! si Andragoški center Slovenije prizadeva z najrazličnejšimi dejavnostmi okrepiti zavedanje ljudi o pomenu in pomembnosti branja ter vse generacije spodbuditi k izposoji, nakupu in branju knjig. Spodbujajo pa tudi različne akcije, povezane z medgeneracijskim branjem in pripovedovanjem zgodb.

  KONTAKT

 

Andragoški center Slovenije
Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana
Vodja projekta: dr. Zvonka Pangerc Pahernik

Tel: +386 1 5842 567

  zvonka.pangerc@acs.si

  tvu@acs.si