Teden ljubiteljske kulture

Teden ljubiteljske kulture skrbi za večjo dostopnost in mobilnost kulturnih dobrin. Vseslovenska akcija je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Projekt je zasnovan po zgledu podobnih projektov v drugih evropskih državah, ki vsako leto opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljskega ustvarjanja.

Vseslovenski Teden ljubiteljske kulture zaznamujejo kulturni dogodki, ki se odvijajo po vsej Sloveniji in v zamejstvu v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije in območnih izpostav JSKD skupaj s številnimi kulturnimi društvi in njihovimi zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, vrtci, knjižnicami, muzeji, posamezniki …

Teden ljubiteljske kulture se povezuje tudi s Tedni vseživljenjskega učenja.

V času trajanje Tedna ljubiteljske kulture se zvrsti tudi veliko z branjem in literarno ustvarjalnostjo  povezanih dogodkov – festivali, predstavitve knjig, literarne delavnice in bralni večeri, strokovni posveti na temo literanega ustvarjanja, projekti in drugi dogodki, ki povezujejo navdušence nad branjem in ustvarjanjem literature.

  KONTAKT

 

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Vodja projekta 2021: Maja Papič

Tel: +386 1 2410 502

  maja.papic@jskd.si

  info@jskd.si