Video vsebine

Na tej strani najdete izbor promocijskih in izobraževalnih filmov o pomenu pismenosti za življenje.

Pismenost spreminja življenja

Kratki video o izzivih pismenosti v Evropi poziva k združitvi moči za ozaveščanje o problemih pismenosti in njihovih vplivih na družbeno življenje in na delovnem mestu. Videoposnetek je nastal v okviru projekta ELINET (European Literacy Policy Network, 2014-2016).

Evropa bere

Leta 2019 smo se z NMSB pridružili evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi.

Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere vas pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah branja ali glasnega branja na dan.

Na poti do življenjske uspešnosti

V okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih 2012–2014 v Sloveniji je Andragoški center Slovenije izdal video-publikacije, ki skozi primere dobrih praks govorijo o pomenu in vseprisotnosti izobraževanja odraslih in vseživljenjskega učenja ter o priložnostih, ki so ljudem na voljo.

Izobraževalne filme o posameznih temeljnih zmožnostih najdete tukaj.

Spoznaj spretnosti – zaglej priložnosti!

Andragoški center Slovenije je za namene promocije spletnega vprašalnika za ocenjevanje spretnosti odraslih – vprašalnik SVOS pripravil promocijski film, s katerim želi spodbuditi odrasle, da preverijo svoje temeljne spretnosti in se na podlagi rezultatov odločijo za nadaljnje izobraževanje.