Date: torek, 22. 11. 2022
Time: 0.00 - 0.00
Location: Gospodarsko razstavišče Ljubljana, dvorana Povodni mož

Tradicionalni novembrski simpozij Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS bo letos po dveh letih ponovno organiziran v živo!

Potekal bo 22. novembra 2022, na prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Osrednja tema letošnjega simpozija bo obeležitev petdesetletnice izhajanja Revije Otrok in knjiga, ki je edina slovenska strokovna revija za vprašanja mladinske književnosti, književne vzgoje in s knjigo povezanih medijev v Sloveniji. Ustanovljena je bila z namenom, da bi uveljavila mladinsko književnost kot enakovredno področje preučevanja znotraj literarne vede. Njena ciljna publika so vzgojitelji, učitelji, knjižničarji, literarni zgodovinarji in kritiki, uredniki, prevajalci in ustvarjalci mladinske književnosti.

Revija Otrok in knjiga je bila med pobudniki za ustanovitev večernice, nagrade za najboljše izvirno slovensko otroško/mladinsko literarno delo preteklega leta, in Slovenske sekcije IBBY (mednarodnega združenja za uveljavljanje mladinske književnosti).

Več o vsebini simpozija najdete tukaj.