knjižnica, foto: Pexels

Foto: Knjižnica, vir: Pexels

 

Združenje splošnih knjižnic je ob Dnevu slovenskih splošnih knjižnic, ki ga vsako leto obeležujemo 20. novembra, podelilo nagrade najboljšim knjižničnim projektom, nastalih v obdobju zadnjih treh let. Med 15 prijavljenimi projekti so izbrali tri, ki kažejo inovativen pristop k strokovnemu knjižničarskemu delu oziroma k oblikovanju storitev za uporabnike.

Združenje splošnih knjižnic podeljuje nagrado za najboljše projekte že deveto leto zapored, z namenom spodbuditi razvoj in kakovostno delo splošnih knjižnic ter napredek na področju storitev za uporabnike, na področju strokovnega dela in na področju vodenja knjižnic.

Nagrade so letos prejeli:

Posebno pohvalo so za projekte, ki so jih oblikovali z veliko mero občutka za svoje okolje in ljudi v njem, prejeli:

  • Knjižnica Lenart za poglobljeno z uporabniki, predvsem s predstavniki ciljnih skupin in za izjemno zanimiv način prenosa domoznanske dejavnosti na splet
  • Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož se je poglobljeno in sočutno približala posameznikom, ki nimajo stika s knjižnico in je ne zaznavajo kot del njihovih življenj.
  • Knjižnica Radlje ob Dravi je uspešno povezala vrtec, knjižnico in družino z dolgoročnim ciljem, da spodbudi obiskovanje knjižnice in branje, predvsem pa tvorno sodelovanje pri ohranjanju kulture, jezika in poselitve tega občutljivega geografskega prostora. 

Dobitnikom nagrad in pohval iskreno čestitamo!

Posnetek razglasitve nagrad in pohval je objavljen na strani knjiznice.si.